Skoči na glavno vsebino

Februar je minil, kot bi mignil. Izdelali smo pustne maske, spoznali slovenske pustne običaje ter si ogledali posnetke s karnevalov v Benetkah in Rio de Janeiru. Veliko smo plesali na različne zvrsti glasbe, vendar na žalost deklet fantje niso bili preveč navdušeni. Učiteljica nas je poskušala naučiti svojo koreografijo, ki pa je bila kar zahtevna in nam je šla občasno na živce. Mi bi raje plesali po svoje.

Mesec marec smo posvetili sovam. Bilo je zelo zanimivo, ko smo spoznavali te nočne ptice, ki imajo velike oči in skoraj neslišno letijo. A ste vedeli, da lahko glavo obrnejo za 180 stopinj, da je veliko vrst sov ogroženih, pa da čuk v resnici ni sovin mož, čeprav pesem poje tako? Najlepša med vsemi je snežna sova, kar se vidi tudi na naših izdelkih. Najbolj zanimivo, nekaterim pa tudi strašno, je bilo, ko smo si ogledali nagačeno sovo. Ojoj, videti je bila živa, a smo jo kljub temu pobožali.

Vmes smo izdelali papirnata jabolka, hruške in slive za razstavo, posebne sovice s posebnim sporočilom pa smo podarili našim mamicam ob njihovem prazniku. Zadnji teden pa je bil velikonočno obarvan. Zelo smo hiteli, da je bil velikonočni venček v petek doma.

učenci prvih razredov in učiteljica

 

FOTOGRAFIJE 📷🎬🎶

Dostopnost