Skoči na glavno vsebino
DNEVNIK ❤️
28. 11. 2023

Danes smo se zbudili ob 7.00. Vsi smo bili še »zalimani« in zaspani, zato kar nismo hoteli vstati. Že ob 8.30 smo imeli zajtrk. Bilo je veliko izbire, od mleka do paštet … Takoj zatem smo odšli na pohod, ki je trajal dve uri in pol. Prišli smo vse do Miševčeve domačije. Učitelj Rok nam je povedal, da smo na 1100 m nadmorske višine.

Ko smo prišli nazaj do doma, so nas že čakale nove delavnice. Razdelili smo se v dve skupini. 1. skupina, v kateri sem bil tudi jaz, je odšla na kajake, 2. skupina pa na lokostrelstvo. V kajaku sem bil z Aleksom in Ruslanom. Čez eno uro smo se zamenjali. Na lokostrelstvu sem zadel rumen krog. Všeč so mi bili loki. Všeč mi je bil tudi učitelj, ki je bil precej smešen in zabaven. Ko smo odstreljali, smo odšli na kosilo. Jedli smo kuskus, pleskavico in gobovo omako.

Po kosilu smo šli spet ven. Naša skupina je odšla najprej v gozd. Tam smo se pogovarjali o ekosistemih, spoznavali lastnosti gozda, razdelili smo se v pare ter se igrali igrico ugibanja, kaj skrivamo v roki. Zatem smo spoznavali zelišča. Nabirali smo jih v okolici doma. Nabiranje je bilo težko, saj smo morali zelo iskati, da smo nabrali vse sestavine. Nabrali smo vse od rmana, materine dušice, jagodnih listov, pljučnika, vršičkov smrek. Na koncu smo jih dali v vrč, jih prelili z vrelo vodo, da smo naredili zeliščni čaj. Naš čaj je bil kar slab, saj je bil brez okusa, vonja in barve. Vsak ga je popil kozarček. Vsi smo malo tarnali, saj ni bil ravno najboljši. Vse smo pospravili in odšli na malo počitka. Dežurni so šli pripraviti jedilnico in kmalu so nas poklicali na večerjo – na makarone bolonez. Bila je kar okusna.

Po večerji smo imeli še socialne igre in pisanje dnevnika. Potem smo odšli pod tuš in spat.

 

FOTOGRAFIJE 📷🎬🎶

 

 

 

 

Dostopnost