Skoči na glavno vsebino

Učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost gledališče, so s svojo gledališko predstavo Pravi junak pretekli petek in soboto gostovali v BIH, v Prijedoru in Banja Luki. 

V obeh mestih delujeta Društvi Slovencev Republike Srbske Triglav. Pod okriljem Ministrstva za izobraževanje in šolstvo pa tu poteka dopolnilni pouk slovenščine za otroke in odrasle. Ob obeležitvi slovenskega kulturnega praznika v Banja Luki in Prijedoru so tako učenci iz OŠ Bršljin s svojo predstavo prispevali košček kulturnega mozaika v društvu ter širili slovensko kulturo in jezik med rojaki v BIH. Gledališko predstavo v Banja Luki si je ogledal tudi slovenski konzul in v nagovoru poudaril, kako dobrodošlo in pomembno je tovrstno povezovanje.

V obeh mestih so se gostitelji zelo izkazali in pripravili prijeten, topel sprejem. Po končani prireditvi so nas vrstniki iz Banja Luke skupaj z nekaterimi člani društva popeljali na poučni sprehod po Banja Luki ter nam predstavili zgodovino mesta. Ogledali smo si tamkajšnjo tržnico, obiskali lutkovno gledališče in Muzej Republike Srbske. V popoldanskih urah smo se poslovili in polni vtisov in z novimi izkušnjami odpravili proti Sloveniji.

 

Polonca Tratar Božič, 

mentorica dejavnosti

 

FOTOGRAFIJE 📷🎬🎶

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost