Skoči na glavno vsebino

Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Namen projekta je osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic. Letošnje šolsko leto je bila za vse sedmošolce izbrana knjiga Jaz sem Andrej pisatelja Vinka Möderndorferja.

OŠ Bršljin je skozi celotno šolsko leto izvajala dejavnosti za dvig bralne pismenosti in bralne kulture v projektu Bralna pismenost in razvoj slovenščine – OBJEM, v sklopu katerega je potekal tudi vpis vseh učencev šole v Knjižnico Mirana Jarca. Projekt Rastem s knjigo je bil za naše sedmošolce čudovit zaključek uspešnega bralnega leta. Dne 16. 6. 2022 so obiskali Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto in prejeli vsak svoj izvod knjige Jaz sem Andrej.

V Knjižnici Mirana Jarca so se sedmošolci razdelili v dve skupini. Prva skupina se je udeležila projekta Rastem s knjigo, druga pa odšla na literarni sprehod po Novem mestu, nato sta se skupini zamenjali. Literarni sprehod smo pričeli v knjižnici, kjer so nam predstavili Posebne zbirke Boga Komelja, nato pa obiskali pomembne kulturne točke v centru novega mesta, kot so spomeniški kompleks na vratih, Anton Podbevšek Teater, Breg, Rotovž itd., kjer nam je knjižničarka podala nekaj literarnih zanimivosti. V sklopu projekta Rastem s knjigo so se učenci sprehodili po knjižnici in spoznali njene oddelke, knjižničarka jim je predstavila nekaj bralnih predlogov in jih povabila k sodelovanju v počitniški bralni akciji. Učenci in učitelji smo bili nad obiskom knjižnice navdušeni in motivirani za vstop v poletno bralno sezono!

FOTOGRAFIJE
Dostopnost