Skoči na glavno vsebino

Dvajset deklet, sedmošolk in osmošolk, se je z mentoricama v petek, 1. 4. 2022, odpravila na Primorsko in se udeležila ustvarjalnega vikenda v CŠOD Burja v Seči pri Portorožu. Z ogledom Forma vive v oazi miru smo vstopile v drugo dimenzijo, v ustvarjalni svet likovne umetnosti s podporo digitalne tehnologije. Potovanje po slepi poti nas je pripeljalo v svet čudovitih kamnitih skulptur, kjer smo se prelevile v žive fotoaparate in si izbrale likovni motiv za sobotno delavnico.

V soboto smo se zbudile v deževno jutro in se navdušeno lotile risanja izbranega motiva. Proces ustvarjanja smo beležile s pomočjo aplikacije Stop Motion. Nastale so 3D risbe kipov in zanimive animacije poteka dela. Ponosne smo na svoje izdelke. 

Sončno popoldne smo preživele v Portorožu in iskale zanimive motive, ki so pritegnili naše oko. Čas za raziskovanje smo izkoristile tudi za sladkanje in druženje.

Ustvarjalni vikend smo zaključile z obiskom botaničnega vrta kaktusov v bližini Sečoveljskih solin in se še zadnjič sprehodile ob morju. Vračamo se polne vtisov, doživetij, tesnih prijateljskih vezi in ustvarjalnih trenutkov. Naslednje leto se zopet vrnemo novim dogodivščinam naproti.

FOTOGRAFIJE

 

Dostopnost