Skoči na glavno vsebino

Raziskovalci Oddelka za raziskovanje množičnih komunikacij na Univerzi v Leuvnu (Belgija) in Fakultete za družbene vede na Univerzi v Ljubljani so učence 7., 8. in 9. razredov OŠ Bršljin povabili k sodelovanju v raziskovalnem projektu, ki ga financira Evropski raziskovalni svet.

Gre za obsežno raziskavo, ki poteka v Sloveniji, Belgiji in FrancijiCilj raziskave je razumeti, kako se mladostniki ob uporabi družbenih omrežij in drugih medijev soočajo z ideali v (družbenih) medijskih vsebinah, ki prikazujejo “popolna” življenja uporabnikov teh medijev. Iskala se bo povezava med takšnimi (družbenimi) medijskimi vsebinami in počutjem mladostnikov ter njihovim načinom razmišljanja o sebi, kar bo v pomoč pri pripravi preventivnih in izobraževalnih vsebin.

Raziskava bo potekala predvidoma maja 2021, septembra 2021 in januarja 2022.

Projekt poteka v treh fazah, s tremi študijami (spletni vprašalnik, študija družbenih omrežij, študija z dnevnikom).

Zainteresirani učenci bi vprašalnik in druge aktivnosti izvajali doma, v prostem času. Sodelujoči učenci bodo za sodelovanje nagrajeni z darilnim bonom (z najnižjo vrednostjo 5 EUR, vrednost pa bo z vsakim sodelovanjem višja). S sodelovanjem učencev v raziskavi se morajo strinjati starši. Privolitvene obrazce bodo učenci dobili pri razrednikih, katerim bodo podpisana soglasja tudi vrnili.

Več si lahko preberete v priloženih brošurah in promocijskem videu http://www.projectmimic.eu/sl/videos/

Informacijska brošura projekta MIMIC za MLADOSTNIKE Informacijska brošura projekta MIMIC za STARŠE
Dostopnost