Skoči na glavno vsebino

PILOTNO E-TESTIRANJE ZA UČENCE 6. IN 9. RAZREDA

Po okrožnici MIZŠ bo od 22. 3. do 26. 3 .2021 na osnovnih šolah po Sloveniji potekalo pilotno e-testiranje za učence 6. in 9. razreda. Pilotno e‐testiranje je namenjeno spoznavanju učencev z različnimi tehnikami reševanja nalog v e‐obliki.

V OŠ Bršljin bo e-testiranje v ponedeljek, 22. 3. 2021,  za učence 9. r. in v sredo,  24. 3. 2021,  za učence 6. razreda.

Za vsak oddelek sta e-testiranju namenjeni dve šolski uri v računalniški učilnici. V tem času se bodo učenci seznanili s programom  in e-testom.  E-test, ki ga bodo učenci reševali od 45 do 60 minut,  je  sestavljen iz nalog iz treh različnih predmetov (slovenščina, matematika, tuji jezik), na koncu pa sledi še kratek vprašalnik.

Z e‐testom ne bomo preverjali znanja učencev pri posameznih predmetih, učenci ne bodo prejeli rezultatov. Namen e-testiranja je  preizkus vzdržnosti sistema ob večjem številu hkratnih dostopov do strežnikov in pridobitve potrebnih informacij, ki bodo omogočile sistemski razvoj orodij za preverjanje znanja učencev s pomočjo računalnika.

Učenci bodo lahko na dan, ko bodo reševali e‐test v šoli, po 15.30 uri dostopali do e‐testa tudi doma.

Za lažjo predstavo, kaj bomo preizkušali, si lahko ogledate spodnji posnetek.


Dostopnost