Ob Svetovnem dnevu hrane bomo na naši šoli v sredo, 16. 10. 2019, ponudili Zdrav zajtrk in s tem opozorili na pomen zajtrka za zdravje in dobro počutje osnovnošolcev.
Zdravega zajtrka se bodo lahko učenci udeležili od 7.00 do 7.45 ure v šolski jedilnici in si postregli z različnimi zdravimi dobrotami.
Mize bodo obložene z različnimi vrstami sadja, lahkim sirnim namazom7, raznovrstnimi kruhi iz polnozrnatih žit1, mlečno kašo1,7, sadnimi kosmiči1,7,5,6,8, medom, bio maslom7, tuninim namazom4, bio jogurti7, bio kefirjem7. Za promocijo Sheme šolskega mleka pa bomo učencem ponudili lokalno pridelano mleko7, navadne jogurte7 in navadno skuto7.
Vsi učenci in učitelji so lepo vabljeni na slasten in zdrav zajtrk.
Na podlagi Uredbe (EC) 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom s številkami označujemo alergene snovi, ki jih vsebujejo jedi na jedilniku:
1 žita, ki vsebujejo gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 zrnje soje, 7 laktoza, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid in sulfiti, 13 volčji bob, 14 mehkužci.
Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh in pekovsko pecivo poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme. Alergeni v sledovih niso označeni.
Organizatorica šolske prehrane, Maruša Brecelj