Skoči na glavno vsebino

ČUK SE JE OŽENIL, TRALALA, TRALALA,

SOVA GA JE VZELA, HOPSASA,

SOVA GA JE VZELA, HOPSASA.

Ste tudi vi mislili, da je čuk sovin »mož«? Prvošolčki smo mesec marec preživeli v spoznavanju življenja sov in ugotovili, da je sovji samec skovir, čuk pa vrsta manjše sove. Ogledali smo si nagačeno sovo, raziskovali prehranjevanje, razmnoževanje, nočno življenje in lov, poslušali oglašanje različnih vrst sov. Ste vedeli, da sove preživijo vse svoje življenje na istem kraju? Zelooooo dobro morajo premisliti, kje bodo imele duplo, da bodo na varnem in suhem, da bo dovolj hrane …

Šivali smo blazinice iz filca. Fantje so rekli, da je to delo za punce in so se raje igrali z lego kockami in avtomobilčki. Ko so bile blazinice končane, jim je bilo malo žal. Po toči zvoniti pa je prepozno, kajne?

Za materinski dan smo mamice presenetili s sovicami.

Izdelali smo pisane velikonočne venčke. Potrebovali smo veliko časa in potrpljenja, da smo jih natančno pobarvali, izrezali, prilepili. Nestrpno smo čakali na petek, ko smo jih odnesli domov.

V petek, 29. 3. 2024, so nas učenci podaljšanega bivanja 3. razred z učiteljico Tino Šetina povabili na ogled lutkovne predstave Pod medvedovim dežnikom. Ročne lutke, izdelane iz nogavic, so nam bile zelo všeč. Nogavic brez para je v vsaki družini dovolj, šivati znamo (kar smo že dokazali), izdelava lutk bo za nas »mačji kašelj«.

Prvošolčki in učiteljica Janja

 

FOTOGRAFIJE 📷🎬🎶

 

 

Dostopnost