Ob Svetovnem dnevu hrane, katerega letos obeležujemo v ponedeljek, 16.10.2023, bomo na naši šoli v torek, 17. 10. 2023, ponudili Zdrav zajtrk in s tem opozorili na pomen zajtrka za zdravje in dobro počutje osnovnošolcev.
Zdravega zajtrka se bodo lahko učenci udeležili v šolski jedilnici in si postregli z različnimi zdravimi dobrotami.
Miza bo obložena z različnimi vrstami sadja, zelenjave, raznovrstnimi kruhi iz polnozrnatih žit1, mlečno kašo1,7, tuninim namazom4, mesno zelenjavnim namazom3 in zeliščnim namazom7.. Ponudili bomo tudi belo kavo7 in čaj.
Na zdrav in slasten zajtrk ste vabljeni vsi učenci kakor tudi zaposleni v torek, 17. 10. 2023, med 7.00 in 8.00 uro, v šolsko jedilnico.
Organizatorica šolske prehrane, Erika Medvešek
Na podlagi Uredbe (EC) 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom s številkami označujemo alergene snovi, ki jih vsebujejo jedi na jedilniku:
1 žita, ki vsebujejo gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 zrnje soje, 7 laktoza, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid in sulfiti, 13 volčji bob, 14 mehkužci.
Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh in pekovsko pecivo poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme. Alergeni v sledovih niso označeni.