Skoči na glavno vsebino

Bralci po Sloveniji smo 17. septembra praznovali prav poseben dan: dan zlatih knjig in obletnico rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka. Za vse nas pa datum predstavlja tudi pričetka Bralne značke, edinstvenega bralnega gibanja, ki otroke in mladostnike spodbuja k branju in katere cilj je, da bi se ti spoprijateljili s knjigo, postali redni bralci in to ostali tudi kasneje v življenju.

Letos stopamo že v 63. leto branja. Za bralno značko berejo bralci vseh starosti, že v vrtcu, nato v šoli, za bralno značko berejo odrasli in poteka tudi izven Slovenije. Bralna značka ne pozna meja. Pripadamo torej izjemni družini bralcev, vsako leto nas je 140.000 in več. Bralni družini se bomo ponovno pridružili tudi na OŠ Bršljin in sicer z branjem za Župančičeva bralno značko.

Dragi učenci, naj vas tudi letos povabim k branju! Naj vam bralna značka predstavlja prijetno doživetje, in branje knjig nekaj, na kar boste ponosni. Naj vam bralna značka ne predstavlja bremena, temveč sprostitev, domišljijsko potovanje in odkrivanje novih stvari.

 

France Bevk je nekoč zapisal, da je dobra knjiga zlata knjiga. Povabljeni torej v knjižnico, kjer boste zagotovo našli svojo zlato knjigo, namenjeno prav vam! Na spletni strani šole je dosegljiv priporočilni bralni seznam in do njega lahko dostopate preko povezave:           

 

📚📓 priporočilni bralni seznam📚📓

 

Dostopnost