Skoči na glavno vsebino
  • Naravoslovni dan, ki je potekal v torek, 2. 11. 2021, je bil moj najljubši naravoslovni dan od vseh. Tema je bila zelo zanimiva in z veseljem bi se udeležila še več podobnih dni. Najbolj zanimiv mi je bil planetarij, saj sem bila prvič v takšnem prostoru. Pa tudi izdelovanje in izstreljevanje raket je bilo zanimivo. Prvi dve uri pa sta mi bili všeč, ker smo bili vključeni v predavanje in smo lahko podali svoje predloge.
  • Najbolj mi je bil všeč obisk planetarija, ki me je zelo fasciniral. Bil mi je všeč, ker je zelo realističen in imaš občutek, kot da si v dejanskem vesolju in potuješ po njem. Tudi razlaga mi je bila zanimiva in izvedela sem veliko novih stvari in zanimivih dejstev. Zanimivi pa so bili tudi pripomočki, ki so jih prinesli (npr. tista naprava, ki te strese).
  • Najbolj všeč mi je bila predstavitev v planetariju, saj sem izvedel veliko novega.
  • Najbolj všeč mi je bila delavnica s planetarijem, saj smo v napihljivi kupoli opazovali planete in ozvezdja. Svoje znanje sem še dodatno nadgradila in z različnimi slikami in videoposnetki se je povečalo tudi moje zanimanje za vesolje. Zelo zanimiva so bila tudi dejstva o zvezdi Severnici. Izvedela sem, da je zvezda zmeraj na isti ročki na nebu in se ne premika kot ostale zvezde, hkrati pa je tudi kažipot za popotnike. Predavanje v planetariju mi je bilo zelo astronomsko. Občutila sem tudi bližino vesolja in našla tudi zvezdo, ki sveti zame.
  • Najboljše mi je bilo, ko smo bili v črnem balonu, kjer smo si ogledovali vesolje ter, ko smo delali rakete in tekmovali, katera bo najdlje letela.
  • Všeč mi je bil planetarij, saj je 3D občutek kot, da si v vesolju. Všeč so mi bili tudi poskusi. Npr. tisti, kjer te strese. Zanimiv je bil tudi izstrel raket.
  • Najbolj mi je bila všeč delavnica o Marsu, saj je bilo predavanje zelo zanimivo. Med nami pa so se razvile zanimive ideje. Poleg tega mi je bil všeč planetarij, saj je bila neka nova izkušnja.

besedilo: učenci 8. c:  Julija Ivanović,  Ruta grdina,  Mai Rozman, Julija redek, Aleksej Boškovič,
fotografije: Nataša Rustja

FOTOGRAFIJE

 

 

 

Dostopnost