Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in učenci!

NIJZ je v petek, 28. 8. 2020, v popoldanskem času na svoji spletni strani objavil NOVA Priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov.

V  priporočilo NIJZ je vključeno za nas pomembno priporočilo glede uporabe mask za učence v skupnih prostorih v šolah, k čemur nas zavezuje dokument Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji v razmerah, povezanih s COVID-19.

NIJZ bo vsak petek objavil posodobljena priporočila glede uporabe mask, ki bodo veljala v prihajajočem tednu od ponedeljka do nedelje.

Več podrobnosti lahko preberete na povezavi:

https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2

 

Priporočila za teden

od ponedeljka, 31. 8. 2020, do nedelje, 6. 9. 2020

OTROCI

  • do vključno 5. leta: uporabe mask ne priporočamo.
  • 6–11 let: priporočamo uporabo mask skladno s splošnimi in specifičnimi priporočili, ki so dostopna na naslednji povezavi. 

ODRASLI

  • od vključno 12. leta naprej: priporočamo uporabo mask skladno s splošnimi in specifičnimi priporočili, ki so dostopna na naslednji povezavi. 

ŠOLSTVO

  • Osnovna šola.

Učenci v učilnicah ne uporabljajo mask.

V skupnih prostorih uporabo mask priporočamo.

  • Srednja šola.

Dijaki v učilnicah ne uporabljajo mask, razen izjem.

V skupnih prostorih uporabo mask priporočamo.

* Navedeno tedensko priporočilo velja, ker je povprečno dnevno število potrjenih primerov lokalnega prenosa v zadnjih sedmih (7) dneh v državi znašalo > 20.

 

Pri uporabi mask je treba upoštevati pravilno namestitev in odstranitev maske ter upoštevati načelo nedotikanja maske med nošenjem. Pravilen prikaz uporabe je prikazan na naslednji povezavi. 

Dostopnost