Spoštovani starši in učenci!

NIJZ je v petek, 28. 8. 2020, v popoldanskem času na svoji spletni strani objavil NOVA Priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov.

V  priporočilo NIJZ je vključeno za nas pomembno priporočilo glede uporabe mask za učence v skupnih prostorih v šolah, k čemur nas zavezuje dokument Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji v razmerah, povezanih s COVID-19.

NIJZ bo vsak petek objavil posodobljena priporočila glede uporabe mask, ki bodo veljala v prihajajočem tednu od ponedeljka do nedelje.

Več podrobnosti lahko preberete na povezavi:

https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2

 

Priporočila za teden

od ponedeljka, 31. 8. 2020, do nedelje, 6. 9. 2020

OTROCI

  • do vključno 5. leta: uporabe mask ne priporočamo.
  • 6–11 let: priporočamo uporabo mask skladno s splošnimi in specifičnimi priporočili, ki so dostopna na naslednji povezavi. 

ODRASLI

  • od vključno 12. leta naprej: priporočamo uporabo mask skladno s splošnimi in specifičnimi priporočili, ki so dostopna na naslednji povezavi. 

ŠOLSTVO

  • Osnovna šola.

Učenci v učilnicah ne uporabljajo mask.

V skupnih prostorih uporabo mask priporočamo.

  • Srednja šola.

Dijaki v učilnicah ne uporabljajo mask, razen izjem.

V skupnih prostorih uporabo mask priporočamo.

* Navedeno tedensko priporočilo velja, ker je povprečno dnevno število potrjenih primerov lokalnega prenosa v zadnjih sedmih (7) dneh v državi znašalo > 20.

 

Pri uporabi mask je treba upoštevati pravilno namestitev in odstranitev maske ter upoštevati načelo nedotikanja maske med nošenjem. Pravilen prikaz uporabe je prikazan na naslednji povezavi. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Tumblr
Dostopnost