Skoči na glavno vsebino

Letošnja vesela šola je obsegala pester nabor zanimivih tem. Učenci so pri interesni dejavnosti spoznavali še kako aktualno temo o cepivih, odkrivali valute sveta, se učili o temperaturnih lestvicah in hladilnih napravah, spoznavali zgodovino osvajanja Zemljinega naravnega satelita, delovanje različnih vrst ognjenikov ter življenje in opus klasicističnega skladatelja Ludwiga van Beethovna. Mlajši knjižni molji so uživali ob prebiranju knjige Lov za templjarskim zakladom, starejši pa ob knjigi #3špehbombe.

Del vesele šole je težko pričakovano tekmovanje, na katerem učenci pokažejo svoje znanje. Tudi tokrat so se izkazali! Na šolski ravni so osvojili 17 bronastih priznanj. 15 učencev se je uvrstilo na državno tekmovanje, ki pa ga je žal odnesla »korona«. Toda učencem nihče ne more odvzeti pridobljenega znanja. Tisti najuspešnejši, ki so se pripravljali na državno tekmovanje, so odkrivali še, kaj skriva bombaž, življenje puščavskih surikat, hijen, južnoafriških pingvinov, južnih ledenih kitov, skrivnosti potopljene Atlantide, Bermudskega trikotnika, neverjetnih dogodkov povezanih z odkritjem zakladov Tutankamonove grobnice ter povest o dveh najbolj negativnih datumih v svetovni zgodovini. V času dela na daljavo smo se preko Zooma preizkusili v Kahoot kvizih.

S potovanjem v galaksijo znanja nadaljujemo v prihodnjem šolskem letu. Vabljeni učenci od 4. do 9. razreda! V junijski številki e-Bršljinka si lahko preberete vtise letošnjih veselošolcev.

FOTOGRAFIJE

Natalija Globevnik, mentorica

 

Dostopnost