Skoči na glavno vsebino

Čestitamo osmošolki Tjaši Bovhan za odlično 2. mesto, sedmošolki Viti Pirh pa za uvrstitev v finale, kjer je bilo izbranih 24 najboljših slovenskih plakatov miru v okviru mednarodnega likovnega natečaja Plakat miru 2019 z naslovom »Pot miru« (angl. »Journey of peace«).

Tjaša Bovhan En korak bliže k miru

Tjaša Bovhan: En korak bliže k miru

Vita Pirh Odprimo srce, naj mir vstopi v vsako srce

Vita Pirh: Odprimo srce, naj mir vstopi v vsako srce

Pod pokroviteljstvom Lions cluba Novo mesto je regijska strokovna komisija tudi letos prepoznala izjemnost bršljinskih umetnikov, saj je med tri najboljše izbrala kar dva in ju uvrstila na državni nivo.

Očitno pa je dovršenost obeh bršljinskih plakatov prepričala tudi komisijo na nacionalnem nivoju. Sleherni delček Tjašinega plakata, ki ga je naslovila »En korak bliže k miru«, je bil dobro premišljen in naslikan z vso zavzetostjo. V procesu nastajanja samega plakata sta izstopali dve njeni značajski kvaliteti, odločnost in neverjetna vztrajnost. Plakat z naslovom »Odprimo srce, naj mir vstopi v vsako srce« marsikoga prepriča s sporočilnostjo. Svojo idejo odpiranja srca z zadrgo je Vita med ustvarjalnim procesom ves čas postopoma nadgrajevala in uspešno zaključila tudi zaradi marsikatere dodatno preživete ure v likovni učilnici.

Pohvale tudi vsem ostalim učencem izbirnega predmeta Likovno snovanje, ki so s svojimi plakati miru prispevali k uspešnosti in prepoznavnosti naše šole.

Mentorica: Vilma Petelin

 

Dostopnost