logo zdrava sola ekosola kulturna sola1simbiozasola1 erasmusplus1 facebookgumb header object

SIO 2020

ŠN CŠOD Rak Rakov Škocjan, 29.1.2018

5. dan

Zjutraj nas je razveselil sneg. Po zajtrku smo z zanimanjem odšli po kamero, ki smo jo nastavili v torek. Ob ogledu posnetkov smo videli, da so krmišče obiskali   krokar, kuna, jazbec in divja mačka. Preizkusili smo se tudi v streljanju z loki. Čeprav nas je malo zeblo, smo se dobro odrezali. 
Po zadnjem obroku v domu Rak smo se ob čakanju na avtobus učili potrpežljivosti. Strpnost pa smo pokazali med doooolgo vožnjo proti domu. 
V petih dneh smo naravni park Rakov Škocjan spoznavali v lepem sončnem vremenu, oblakih, dežju in zimski idili. Bilo nam je lepo. 

FOTOGRAFIJE

Preberite več: ŠN CŠOD Rak Rakov Škocjan

Zimska šola v naravi – Kope, 15. 1. 2018

5. dan

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je predviden prihod avtobusa ob 18.00 uri. Za morebitna dodatna vprašanja pokličite 031 417 652.

Lepo pozdravljeni.

4.Dan

Zjutraj smo zgodaj vstali, saj nas je prebudilo sonce. Po sprehodu smo si privoščili obilni zajtrk. Dopoldan smo smučali v brezvertrju. Ker ni bilo megle, smo imeli tudi lep razgled s smučišča. Po kosilu smo se odpravili ponovno na smučišče. 

FOTOGRAFIJE

Preberite več: Šola v naravi Kope

 ŠVN Trilobit 2017 dan 3

Danes smo raziskovali življenje v sladki vodi. Sprehodili smo se do planinskega doma Pristava. V mlaki in potoku smo po skupinah iskali živa bitja, ki smo jih določili s pomočjo ključa za določanje živali. Nismo si predstavljali, da bomo v tem letnem času našli veliko ličink žuželk, rakov postranic, pajkov, vodnih hroščev … Po poti do doma smo si ogledali tudi nahajališče fosilnih ostankov morskih lilij.

Glede na letni čas smo vse tri dni imeli izredno lepo vreme. Kljub lepo preživetim dnem pa se veselimo povratka v Novo mesto.

Sedmošolci in njihovi razredniki

FOTOGRAFIJE

Preberite več: ŠVN 7.r Trilobit, november 2017

Učiteljica Tatjana Štrbenk poroča, do so učenci 7. razreda srečno prišli v Sečo v šolo v naravi. Ogledali so si Piran in njegove znamenitosti in vse prav lepo pozdravljajo.

 

20151216 111324 Medium

Podkategorije