logo zdrava sola ekosola kulturna sola1simbiozasola1 erasmusplus1 facebookgumb header object

SIO 2020

ekosolaEko šola


 

Zmagovalci zbiralne akcije papirja

Učenci 5.d smo se v ponedeljek, 18. 6. 2018, zbrali v našem razredu. Odšli smo na nagradni izlet, ki smo si ga prislužili z zbiranjem starega papirja. S šolskim kombijem smo se odpeljali v Pustolovski park Otočec. Učitelj pustolovskega parka nam je razložil pravila plezanja. Začeli smo na šolskem poligonu z dvema vajama, kateri je potrebno opraviti, da lahko pričneš z adrenalinskim plezanjem. Začeli smo z najlažjo, rumeno progo in nato nadaljevali s težjimi. adrenalinskipark1Modra proga je bila najzahtevnejša in najvišja, zato jo je preplezalo najmanj učencev. Ko smo končali z plezanjem na vseh progah, smo si okrepčali z vodo, energijsko tablico in jabolkom. Nato smo lahko plezali prosto, po vseh progah. Ko je bil čas za odhod, nas je prišel iskat šolski kombi, s katerim smo se odpeljali nazaj v šolo. V pustolovskem parku smo uživali in upam, da nam naslednje leto ponovno uspe zmagati.

Nejc Gabrič in Nik Brljavac, 5.d

EKO TRŽNICA NA NOVEM TRGU V NOVEM MESTU

Tudi letos je podjetje Komunala Novo mesto, ob svetovnem dnevu Zemlje (22. 4.), organiziralo Eko tržnico. Na njej so se s svojimi dejavnostmi na odru in na stojnicah predstavile dolenjske osnovne šole.

Med njimi se je predstavila tudi naša šola. Z učenkami ID Lonček, kuhaj! smo postavile stojnico z naslovom Domači vrt obilno obrodi. Ob tem smo prikazale rastni krog kako iz semena pridobimo seme oz. hrano. Ob tem smo obiskovalcem ponudile tudi fižolov namaz, ki so ga z veseljem poskusili in se velikokrat tudi vrnili po dodatne koščke.

Učenci ID Zapleši z mano pa so se letos na predstavitvenem odru predstavili s plesom. Zaplesalo je 10 učenk in učencev z mešanim plesom (hip hop in Mat' potico pečejo).

Učenke in učenci so našo šolo zelo dobro predstavili, zato si zaslužijo pohvalo. Bravo, le tako naprej!

Tina Turk

FOTOGRAFIJE