logo zdrava sola ekosola kulturna sola1simbiozasola1 erasmusplus1 facebookgumb header object

SIO 2020

USTVARJALNI PROJEKT: SNEŽNA KRALJICA

Prišel je zimski čas in tudi naši panoji so dobili novo podobo. Začeli smo ustvarjati na zimskem projektu z naslovom Snežna kraljica.

zvezda

Urili smo ročne spretnosti z izrezovanjem snežink različnih velikosti, dreves, grmičkov, zasneženih hiš in jelenov. Zimsko idilo je na panojih pričarala snežna kraljica z bujno obleko iz ostankov blaga, ki je nastala po d rokami spretnih učiteljic.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na panojih ali na priloženih fotografijah.

DOZORELI SO JESENSKI PLODOVI

V podaljšanem bivanju smo vse skupine v jesenskem času izvedli ustvarjalni projekt DOZORELI SO JESENSKI PLODOVI. Učenci 1. razreda so izrezovali in barvali z jabolka in hruške. Drugošolci so izdelovali buče. Učenci tretjega, četrtega in petega razreda pa so izdelali traktor, prikolice in drevesa. Uporabili smo tehniko barvanja z voščenkami.

jabolka

Pripravili smo razstavo na panojih podaljšanega bivanja.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na panojih ali na priloženih fotografijah.

 

 

IN JE ŠLA…

Učenci oddelka podaljšanega bivanja iz 1. razreda, smo se odločili, da bomo sodelovali v natečaju, ki ga že nekaj let zapored organizirata Medex in trgovina Hofer, z naslovom »Deluj eko – ohrani čebelo in smreko«.

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka in natečaja smo se veliko pogovarjali o pomembnosti čebel za naše življenje in preživetje. Spoznavali smo življenje čebel, obiskal pa nas je tudi čebelar, ki nam je povedal veliko zanimivega. Izdelali smo tudi plakat. Nato smo se lotili okraševanja naše eko smreke. Navdihnile so nas barve zato smo smreko prebarvali v barve mavrice. Čebele imajo rade rože, zato smo jim smreko poslali z barvnimi 3D tulipani. Iz barvnega papirja smo izdelali naše pridne marljive čebelice, ki so takoj pričele z nabiranjem nektarja.

Mavrično smreko smo slikali in jo poslali na natečaj.

Naša eko mavrična smreka je prepričala tudi komisijo. Izbrali so 84 smrek, ki bodo krasile 84 poslovalnic trgovine Hofer po vsej Sloveniji. Naša smreka bo krasila poslovalnico Hofer na Andrijaničevi cesti 1 v Novem mestu.

Vabljeni k ogledu!

 

FOTOGRAFIJE

NA PLANINCAH

V hribih se dela dan,

v hribih žari.

Bratje, le ven na plan,

na vrh planin je pesem, ki je nas, »podaljšance« spodbudila, da se zbudimo iz zimskega spanja in naredimo novo, spomladansko sceno, ki bo krasila našo šolo.

Podalšanci 5. razreda smo naredili planince, ki pasejo ovce.

Podaljšanci 4. razreda so naredili planinke, ki pomagajo planincem.

Podaljšanci 3. razreda so naredili smerokaze in planinske koče.

Podaljšanci 2. razreda so naredili planike in gubali tulipane ter encijane.

Podaljšanci 1. razreda pa so delali ovčke.

                                  Anže Novak, 5. razred OPB

planinci

Lutkovna predstava v OPB: Bobek in barčica

V četrtek, 25.1.2018, smo učenci OPB 3. razreda pripravili lutkovno predstavo po pravljici Anje Štefan z naslovom Bobek in barčica. Na ogled smo povabili 4 skupine podaljšanega bivanja. Pred samo predstavo smo cel teden izdelovali lutke iz papirja, oblikovali vstopnice za gledalce in vadili dramsko igro.  Ko je napočil dan predstave, smo našo učilnico spremenili v pravo malo gledališče. Luči so se ugasnile, zavladala je tišina in predstava se je začela …

Učenci OPB 3. razred – 1. skupina

 FOTOGRAFIJE