logo zdrava sola ekosola kulturna sola1simbiozasola1 erasmusplus1 facebookgumb header object

SIO 2020

OBISK AKADEMIJE ZNANJA NA GIMNAZIJI NOVO MESTO

Devetošolci in osmošolci – bodoči gimnazijci - smo se v soboto, 24. 11. 2018, udeležili delavnic Akademije znanja na Gimnaziji Novo mesto. Preverili smo, kako deluje termometer, z mikroskopom pogledali, kakšna je notranjost prašičjih ledvic, iskali smo skriti zaklad, izdelovali tekoče kristale, primerjali kalorične vrednosti živil, se igrali s starimi fizikalnimi inštrumenti, spoznali Japonsko in si zvili svoj lasten suši, govorili špansko, angleško, latinsko in celo afrikansko. Pri vsem tem smo se zelo zabavali in tako preživeli zanimivo, drugačno sobotno dopoldne.

Všeč mi je bila delavnica ŠPO-SLJ, saj smo se zelo zabavali. Prav tako je bilo zanimivo pri delavnici kemije, kjer sem spoznala malo več o kaloričnih vrednostih živil.

Miša Udovč, 9. b

 

Bila sem na delavnici geografije, kjer smo delali suši, in na slovensko-športni delavnici. Bilo je super, sploh najboljše pa je bilo kosilo.

Mala Malenšek, 9. b

 

Bila sem na delavnicah latinščina, fizika-kemija in geografija. Vse delavnice so mi bile zelo všeč, saj so bile poučne, zanimive in na njih sem se naučila veliko novega.

Živa Bregar, 8. b

 

Na gimnaziji mi je bilo zelo všeč in zanimivo. Bila sem na geografiji, kjer smo delali suši, in na kemiji, kjer smo določali energijsko vrednost živil.

Nika Grill, 9. a

 

V soboto smo bili na gimnaziji in bilo je zelo zabavno. Bila sem na treh delavnicah: latinščina, geografija in slovenščina. Na latinščini smo pisali smo pisali v vosek latinske črke. Pri slovenščini smo iskali skriti zaklad. Pri geografiji pa smo imeli kviz o japonski in delali smo suši. Lahko rečem, da je bilo zelo zanimivo.

Ilhana Ljubijankić, 9. a

 

Bila sem na delavnici tujih jezikov (španščina, francoščina angleščina). Naučila sem se veliko novih izrazov in tehnik za učenje jezika. Na latinščini je bilo zabavno. Učitelj je bil zelo zanimiv in prijazen. Zanimivo je bilo tudi na delavnici ŠPO – SLJ.

Vana Bašić, 9. b

 

Bila sem na delavnicah latinščine, španščine, francoščine in angleščine ter geografije. Vseč mi je bilo spoznavanje novih jezikov, hrana, profesorji in dijaki so bili zelo potrpežljivi in prijazni.

Neja Adamič, 9. b

FOTOGRAFIJE